15 Ekim 2018 Pazartesi

2017-2018 Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

19 Ekim 2017 Perşembe 11:45 tarihinde eklendi | 775 defa okundu

“MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017-18 GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI  10.10. 2017 Salı günü saat 10:00 da Mimarlık Fakültesi Şehit Hasan Hüseyin GÜL Konferans Salonunda yapılmıştır.

Akademik Kurul; Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Değerli çalışma Arkadaşları ve Günümüzde tüm Şehit olanlar anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılmıştır. Kurulda öncelikle Fakültemizin Öğrencileri Temsilen Berk Mizaneli konuşma yapmış, istek ve görüşlerini paylaşmıştır.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila GÜL tarafından Üniversite ve Fakülte ölçeğinde başlatılan Kalite Güvence Sistemi ile ilgili çalışmalardan bahsetmiş ve konunun önemine yönelik görüş ve önerilerini paylaşmıştır.
Özellikle Mimarlık Fakültesinin en önemli hedeflerinin birisinin 23 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe giren Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında KALİTEYİ ARTIRMA VE AKREDİTİDASYON sürecinin tamamlanması gerektiğini,  kalite sürecinin uzun soluklu bir süreç olduğunu ve kaliteyi sürekli iyileştirmeye yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca Fakülte Dekanlığı Koordinatörlüğünde Bölümlerin Strateji ve Kalite Çalışma Grupları tarafından oluşturulan Kalite Güvence Sistemi kapsamında Kalite Kontrol Listesinin hazırlandığını ve Bölümlere mevcut durum ve eksikliklerin belirlenerek Akademik Kurulda Sunum yapmaları istendiğini ve Akademik Kurulun, Kalite Güvence Sistemi konulu bir konseptle ele alınacağını belirtmiştir.  Bu kapsamda Dekan Prof. Dr. Atila GÜL tarafından Kalite Güvence Sisteminin önemli bileşenlerinden birisi olan Yönetim Sistemine yönelik Fakültenin mevcut durumu ve eksikliklerine yönelik görüş ve önerilerini paylaşmıştır.

Ardından Fakültemizdeki Mimarlık Bölümü Başkanı ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Gülin BEYHAN ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç Dr. Murat AKTEN, tarafından yapılan sunumlarla Kalite güvence sisteminin Eğitim ve Öğretim ile Araştırma ve Geliştirme konu başlıkları kapsamında mevcut durum ve eksiklikler ortaya konulmuştur.

Sunumlardan sonra Dekan Prof. Dr. Atila GÜL tarafından genel değerlendirme yapılmış Akademik Kurul Üyelerinin görüş ve önerileri de dikkate alınarak bazı kararlar alınmış ve Akademik Kurulun Fakültemize hayırlı olması dilekleri ile Akademik Kurul Toplantısı sonlandırılmıştır.

Fakültemize yeni katılan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şirin GÜLCE EREN, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Seda ARSLAN MUHACİR ve Yabancı Uyruklu Öğretim Görevlisi Seriyye REHİMBEYLİ, Fakülteye tanıtılarak biniş giydirilmiş ve tebrik edilmiştir.