21 Kasım 2017 Salı

Güz Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirilmiştir.

18 Ekim 2016 Salı 13:14 tarihinde eklendi | 846 defa okundu

SDÜ Mimarlık Fakültesi’nin 2016 Güz Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı 27.09.2016 (Salı Günü) tarihinde saat: 10:00 ‘da Fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplantıya SDÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Sayın Prof. Dr. Atila GÜL, Dekan Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Ş. Gülin BEYHAN ve Sayın Doç. Dr. Erkan POLAT ve diğer tüm Akademik Personel katılımı sağlanmıştır.

Akademik Kurul toplantısı, ülkemizin son dönemde yaşadığı zor günlere değinilmesi, şehitlerin anılması, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunulması ile başlanmıştır. İlk olarak, Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ş. Gülin BEYHAN, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat AKTEN, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ilgar KIRZIOĞLU, Bölümlerin 6 aylık dönemine yönelik eğitim-öğretim, bilimsel ve kültürel faaliyetleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Eğitim öğretim, bilimsel ve kültürel faaliyet sunumların yapılmasından sonra Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Atila GÜL tarafından konuya ilgili değerlendirmeler yapılmış, Fakültemizin Akademik ve İdari Personelin mevcut  durumu, Mekânsal kapasite, Eğitim Öğretim ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Konuşmasında Mimarlık Fakültesinin kurumsallaşma yolunda, her öğretim elemanına görev ve sorumlulular düştüğünü, bilim ve etik çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.
Prof. Dr. Atila GÜL Akademik Kurulun hayırlı olması dilekleri ile konuşmasını tamamlamıştır. SDÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU’ da konuşmalarında; Mimarlık Fakültesinin Rektörlük olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ve yardımcı olacaklarını ifade etmiştir.

Yapılan sunumlar ve değerlendirmelerin ardından 2015-2016 bahar yarıyılında atama yükselme ile yeni unvanlarını alan Prof. Dr. Ş. Gülin BEYHAN, Yrd. Doç. Dr. Seda ŞİMŞEK TOLACI ve Yrd. Doç. Dr. Şehriban ERASLAN için biniş giydirme töreni gerçekleştirilmiştir.

Akademik Genel Kurul’un 2. Oturumunda Mimarlık Fakültesi öğrenci temsilcisi Maide UĞUR’ a da söz hakkı verilerek öğrencilerin sorunları ve talepleri dinlenmiştir. Daha sonra 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına dair Akademik Eğitim Öğretim Konularında ve bilimsel konularda istişare edilerekyapılması gerekenler ve çözüm önerileri dile getirilmiştir.
Ayrıca yeni dönemin hayırlı olması dilek ve temennilerle Akademik Genel Kurul sona ermiştir.