13 Aralık 2018 Perşembe

İslamköy Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.

20 Mayıs 2018 Pazar 16:36 tarihinde eklendi | 752 defa okundu

İSLAMKÖY PROJESİ

TANITIM TOPLANTISI

•
    “Kültürel Turizm, Peyzaj ve Geleneksel Konut Mimarisi Açısından Tasarım Rehberinin Oluşturulması; Isparta-İslamköy Örneği” adlı Projenin Tanıtım Toplantısı 15.05.2018 tarihinde İslamköy Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde saat 11:00 de gerçekleştirilmiştir.
  •

• Bu toplantıya Resmi Kurum Yöneticiler, İşadamları, Akademisyenler ve İslamköy Sakinleri katılım sağlamışlardır.
  • Proje Yürütücüsü ve SDU Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila GÜL tarafından Projenin Tanıtım Sunumu gerçekleştirilmiş ve ardından İslamköy Sevdalılar Derneği tarafından öğle yemeği verilmiştir.
  • Bu Proje;
  • İlham Veren SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ile Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren MİMARLIK FAKÜLTESİNİN mottoları bağlamında Bir «SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ» olarak Süleyman Demirel Üniversitesi BAP Güdümlü Proje kapsamında desteklenmeye karar verilmiş ve 18 Nisan 2018 tarihinde onaylanmıştır.
  • Proje süresi 1 yıldır.
  • Projenin Yürütücülüğünü SDU Mimarlık Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülmekte olup “Proje Ekibinde” SDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Mimarlık Bölümü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi MF İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanları, İslamköy Yöre İnsanları Temsilcileri,  Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanları ve Danışman olmak üzere çok sayıda Araştırmacı ve Temsilci projede görev almaktadır.
  • İslamköy Yerleşimi Ulusal ve Uluslararası çok önemli kültürel değerlere sahiptir. Bu değerlerin farkına varılması ve korunarak yaşatılması amacıyla bu proje öngörülmüştür.
  • PROJENİN AMACI
  • İslamköy’ün mevcut 9 kültürel değerlerinden hareket ederek olası potansiyel kültürel değerlerin belirlenmesi ve ilişkilendirilmesi sonucu bütüncül kültürel değerleri bağlamında geleceğe yönelik çok yönlü KATMA DEĞER oluşturmaktır.
  •

Bu çalışmada, İslamköy yerleşimini yerel kültürel turizm, peyzaj ve konut mimarisi açısından irdelenerek interdisiplinli, akademik, bütüncül, ve katılımcı bir yaklaşımla yerel ölçekte örnek bir model oluşturulması öngörülmektedir. Bu öngörü çerçevesinde;
  • ÇALIŞMANIN TEMEL HEDEFİ;
  • slamköy yerleşiminin kültürel miras değeri kapsamında yerel kültürel turizm, peyzaj ve konut mimarisinin korunması ve sürdürülebilir turizm kapsamında yaşatılarak kullanılmasına yönelik sürdürülebilir kültür turizmi eylem planını ve yerel mekânsal tasarım ilkelerini oluşturmaktır.
  • Sonuç olarak, İslamköy’ü gelecekte Isparta’nın önemli Kültür Turizmi Merkezi haline getirmektir.

Proje Sunumu Linki