22 Eylül 2017 Cuma

Isparta, Ankara’da Bakanlık Bazında Temsil Edilecek

09 Şubat 2017 Perşembe 10:11 tarihinde eklendi | 657 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Polat’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Şehircilik Şurası”nda üyelik görevi tebliğ edilmiştir.
Kentsel dönüşümden yerel yönetimlerin işlevine,  planlamadan şehirleşmeye kadar mevzuata uygun yeni düzenleme kararlarının alınacağı “Şura”ya, ülkemizin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de davet edilmiş olup sadece 20 üniversitenin temsil edildiği “Şura”da, SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Polat'da yer almıştır.

Ülkemizdeki şehircilik politikalarının belirlenmesi ve bu doğrultuda stratejik kararların alınarak uygulamaya konulması amacıyla düzenlenecek ve 3 ay boyunca devam edecek bu ulusal Şura; Türkiye’deki şehirleşme gündeminde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve belediyelerin hizmet kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen ilk kurumsal örgütlenme olması açısından da önem arz etmektedir.

Isparta’nın “Şura”da temsil edilmesini, “Büyükşehir” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilimiz için umut verici bir gelişme olarak görülmekte olup Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Erkan POLAT'ı  bu anlamda tebrik ediyoruz.