22 Eylül 2017 Cuma

Mimarca Paylaşımlar ve Deneyimler - I Konferansı Gerçekleşmiştir

28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:40 tarihinde eklendi | 1349 defa okundu

Mimarlık Bölümü, 24 Mayıs 2016 günü saat 14.30’da Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda “Mimarca Paylaşımlar ve Deneyimler” başlığıyla ilerleyen yıllarda da devam ettirmeyi öngördüğü yeni bir konferans dizisinin birincisini gerçekleştirdi. Sektörle yakın ilişkiler içerisinde bulunan mimarların deneyimlerini, mimarlık ve tasarım üzerine düşüncelerini başta lisans öğrencilerimiz olmak üzere SDÜ Mimarlık Fakültesi ailesiyle paylaşmalarının amaçlandığı bu etkinliğin ilk davetli konuşmacısı bugün mimarlık ortamının en etkili isimlerinden birisi olan Murat Tabanlıoğlu’ydu. Tabanlıoğlu, Türkiye’de kurumsal kimliğiyle en önde gelen mimarlık şirketlerinden biri olan Tabanlıoğlu Architects ile gerek ulusal, gerekse uluslararası ölçekte çok önemli projelere imza atan, mimarlık eğitimi ile de ilişkisini koparmayan bir mimar olarak mimarlık öğrencileriyle projelerini ve mesleki deneyimlerini paylaştı. Mimarlık konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştiren Tabanlıoğlu, konferans sonrasında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Ardından Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülin Beyhan, fakülte ve bölüm adına kendisine teşekkür plaketi ve hediyelerini sundular.