18 Kasım 2017 Cumartesi

Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi Yayın Hayatına Başladı

03 Mart 2016 Perşembe 12:38 tarihinde eklendi | 2557 defa okundu

SDU Mimarlık Fakültesi bünyesinde "Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD)” adlı bir dergi yayın hayatına başlamıştır. Dergi, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin kurumsal bir dergisidir.

"Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD), DergiPark Elektronik Dergi Sistemine üye olunmuş olup Dergi ile ilgili tüm işlemler URL: http://dergipark.gov.tr/mbud
linkinden yapılabilmektedir.

Mimarlık Bilimleri ve Uygulamaları Dergisi (MBUD)’nde, kavramsal, bilimsel ve uygulamaya yönelik Yapı Mimarlığı, Şehir Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, İç Mimarlık ve Endüstriyel Ürün Tasarımı kapsamında, doğal ve kültürel ölçekte mekânsal planlama ve tasarım, onarım, yönetim, koruma ve diğer konularla ilişkili orijinal araştırma makaleleri, derlemeler, çeviri, yarışmalar vb. yayınlanabilecektir. Ayrıca Mimarlık Bilimleri ile yakından ilişkili olabilecek inşaat, çevre, orman, ziraat, maden, jeoloji, arkeoloji, sosyal, ekonomik, coğrafya gibi Mühendislik, Sosyal, Fen Bilimleri veya diğer disiplinler arasında ortak konulara ilişkin makalelerin de basılması söz konusu olabilecektir.
Dergiye hem Türkçe hem de İngilizce makaleler kabul edilecektir.
Yeni dergimizin Üniversitemize ve Fakültemize hayırlı olmasını dilerim.

Prof. Dr. Atila GÜL
MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANI