22 Eylül 2017 Cuma

Peyzaj Mimarisinde Klasik ve Modern Yöntemler Konferansı Gerçekleştirildi

24 Nisan 2017 Pazartesi 17:03 tarihinde eklendi | 474 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu ile Tasarım ve Planlama Topluluğu, “Peyzaj Mimarisinde Klasik ve Modern Yöntemler” konulu bir konferans düzenledi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Atilla Gül, teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde bilgi ve teknolojinin insan hayatının her alanında var olduğuna vurgu yaparak “Bilgiyi hayatımızın her alanında kullanmalıyız. Peyzaj mimarlığı olarak doğru bilgiyi üretmeli ve kullanmalıyız. Bunu yapmazsak eğer mesleğimizi yapmamız da zorlaşır. Proje demek sadece görsellik değildir. Yaptığımız her ürün kamusal yarara dayanmalıdır” diye konuştu.

Konuşmasına adım adım mesleğe başlama sürecinden bahsederek başlayan Peyzaj Mimarı Rehai Aytek Akçakaya, Ülkemizde ve dünyada peyzaj mimarlığının öneminin her geçen gün arttığını belirtti. Öğrencilere “Tasarım yapmak için kağıt ve kaleminiz her zaman yanı başınızda olmalı. Bilgisayar ekranına bakarak tasarımı hayal edemeyebilirsiniz. Başarılı olmak için kendinizi her zaman geliştirmelisiniz. Yaptığınız iş huzur ve mutluluk vermeli. Yeteneğinizin farkına varın. Kendinize güvenin ve inanın. Mesleki anlamdaki gelişiminizin yanında kişisel ve psikolojik açıdan da kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşıyor.” şeklinde mesajlar verdi.

Akçakaya konuşmasının devamında peyzaj mimarlığı için geliştirilmiş çizim ve sunum programları hakkında bilgi verdi.