25 Ağustos 2019 Pazar

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrecileri ile Marmaris Teknik Gezisi Düzenlendi

30 Temmuz 2019 Salı 13:42 tarihinde eklendi | 98 defa okundu

Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından 26-30 Haziran 2019 tarihleri arasında son sınıf öğrencilerine Muğla’nın Marmaris ilçesi ve çevresine Teknik Gezi düzenlendi. 4 gece konaklama yapılan gezide;

1. Gün Köyceğiz-Dalyan-İztuzu Plajı Kral Kaunos Mezarlığı ve çevresi gezilerek peyzaj öğeleri incelendi.

2. Gün Marmaris’in Akbük beldesinden hareket eden tekneyle Sedir Adasına seyahat eden gezi ekibi Kleopatra plajında ve muhtelif adalarda konaklayarak denizin kumun ve güneşin tadını çıkardı.

3. gün Gezi ekibi Muğla ilinin Turgutköy- Kızkumu-Selimiye- Datça beldelerini gezerek yörenin doğal ve tarihi yapısını keşfetti.  Bunun yanı sıra yöre halkından bölgenin Sürdürülebilir Turizm potansiyeli hakkında görüşleri alındı.

4. Gün Muğla’nın Akyaka ilçesini ve çevresini gezen Peyzaj Mimarlığı öğrencileri ve Öğretim Elemanları Fethiye Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret ederek Doğal Kanyon içerisinde vadi yürüyüşü yaptı.

Fethiye ilçesinden Isparta’ya dönen gezi ekibi böylelikle 4 günlük Marmaris gezisini Teknik ve Sosyal açıdan oldukça verimli bir şekilde tamamladı.