2023 YKS Sonucunda Peyzaj Mimarlığı Bölümünü Tercih Edecek Olan Adaylar İçin Bilgilendirme

2023 YKS SONUCUNDA PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK OLAN ADAYLAR İÇİN BİLGİLENDİRME METNİ

a) Süleyman Demirel Üniversitesi’nde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması bulunmaktadır. Peyzaj mimarlığı öğrencileri bu uygulamadan yararlanabilirler. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi öğrenci kontenjanları Yüksekokul tarafından belirlenir ve ilgili hazırlık programlarına bildirilir. İsteğe bağlı hazırlık eğitimine başvuran tüm öğrenciler, belirlenen kontenjan dahilinde kabul edilir. Başvuruların belirlenen kontenjanı aşması halinde, istekli öğrencilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi puan sıralaması esas alınarak kontenjan sınırları çerçevesinde hazırlık sınıfına kaydedilir. Öğrencilerin isteğe bağlı hazırlık sınıflarına başvuru ve kayıt işlemleri; hazırlık programları birimleri tarafından yapılır ve öğrenci listeleri, Yüksekokula bildirilir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında eğitim-öğretim süresi yarıyıl esasına göre yıllık olarak düzenlenir ve toplam bir öğretim yılıdır. Bu süre normal öğrenim süresine dahil değildir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı tekrar edilmez. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan öğrencilere Yüksekokul tarafından başarı belgesi verilir. İsteğe bağlı hazırlık sınıfında devam şartı aranmaz. İsteğe bağlı hazırlık sınıflarının başarı durumları zorunlu hazırlık sınıflarının başarı durumları ile aynıdır.

b) Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencilerine mesleki deneyim kazandırmak, bilgi ve becerilerini pekiştirmek ve geliştirmek üzere yapılan ve bölümlerin ders planlarında 4. Ve 6. Yarıyıl sonunda yer alan zorunlu stajlar her biri en az 30 iş günü olarak belirlenmiştir. Staj çalışmalarının güz ve bahar yarıyılları dışında yaz dönemlerinde yapılması esastır. Öğrenciler, ilgili bölüm Staj Komisyonunun onayı ile kendi imkânlarıyla buldukları Yükseköğretim Kurumlarının laboratuarları, atölyeleri, araştırma birimleri ve uygulama merkezleri dâhil olmak üzere yurt içi veya yurtdışı kamu/tüzel/özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde staj yapabilirler. Staj yapılacak kamu/tüzel/özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde, öğrencinin lisans öğrenimi gördüğü alan ile ilgili lisans derecesine sahip ve ilgili bölüm Staj Komisyonunun uygun gördüğü nitelikte en az bir yetkili bulunmalıdır.

c) Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde öğrencilerin tasarım ve planlama derslerinde kullanılan çeşitli yazılımları yükleyerek çalışabilecekleri bir adet bilgisayarları olması gerekmektedir.

d) Öğrencilerden ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim gideri talep edilmemektedir. Derslerde ihtiyaç duyacakları malzemeler hakkında ilgili derslerin yürütücüleri tarafından öğrencilere bilgi verilmektedir.

e) Peyzaj Mimarlığı, ekoloji, planlama ve tasarım kavramlarını sistematik bir yapı içinde inceleyen, insan ve fiziksel çevresini, doğal ve kültürel kaynakları, koruma ve yönetme temelinde uzlaştırıcı, sanatı, bilimi, mühendisliği ve teknolojiyi kombine eden alan planlaması, tasarımı ve yönetimi ile uğraşan meslek disiplinidir. Peyzaj mimarlığı bölümünün misyonu; Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarımını hedefleyen, analitik düşünme yeteneğine sahip, yenilikçi, pratik, çözüm üreten, sorgulayan, araştıran peyzaj mimarları ve akademisyenler yetiştirmektir.  Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve derslikleri Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Doğu kampüsünde ISUBU Orman Fakültesi binası içinde bulunmaktadır.

f) Üniversitemiz öğrencilerinin çalışma, dinlenme ve ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlamak, sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak, birlikte düzenli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazandırmak için ilan edilen kadrolara kısmi zamanlı öğrenci alımı yapmaktadır. Kısmi zamanlı alım ilanları üniversite web sayfası üzerinden ilan edilmektedir. Yaz dönemi stajlarında zorunlu bir ücret ödenmesi durumu zorunlu değildir.

g) Kredi Yurtlar Kurumu yurt, burs ve kredi imkânı sağlamaktadır. Üniversitemiz yemekhane biriminde 3 öğün yemek servisi sağlanmaktadır.

Yayın Tarihi: 24/07/2023
Okunma Sayısı: 405