Planlama Projesi II Dersi Öğrencileri ile Eğirdir'e Teknik Gezi

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü birinci sınıflarınca Planlama Projesi II (PLN 102) dersi kapsamında Eğirdir'i ve yakın çevresini yakından tanımak, deneyimlemek ve projelendirmek amacıyla, 22 Mayıs 2023 tarihinde bir saha çalışması gerçekleştirilmiştir. Bölüm öğrencilerimizden oluşan 20 kişilik bir grup, öğretim elemanlarımızdan Doç. Dr. Şirin Gülcen EREN ve Araş. Gör. Dr. Aynur ULUÇ KEÇİK koordinasyonunda çalışmaya katılmıştır.

Eğirdir Belediyesi yetkilileri de bu saha çalışması sürecinde bölümümüz 1. Sınıf öğrenci ve öğretim elemanlarına eşlik etmişlerdir. Saha çalışmaları boyunca Belediyenin Kültür Müdürlüğü’nden Mustafa ÇETİNKAYA ile İmar Müdürlüğü’nden Şehir Plancısı Sena ALTUNBAŞ, Peyzaj Mimarı Müge SAKÇALI ve Stajyer Merve ERDOĞAN gruba teknik bilgi ve destek sağlamıştır. Eğirdir Belediyesi Başkanı Sayın Veli GÖK, başkan yardımcısı M. Erhan SAVRAN, İmar Müdürü Gülay UYSAL ve Fen İşleri Müdürlü Ebubekir GENÇ öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle yakından ilgilenmiş ve ağırlamışlardır.

Saha çalışması boyunca Eğirdir'in zengin tarihi, kültürel ve doğal özelliklerini keşfetme fırsatını bulan öğrencilerimiz, kentin altyapı, ulaşım ve konut gibi planlama ihtiyaçlarını yerinde gözlemlemişlerdir.

Geziye katkılarından dolayı, Üniversitemiz Rektörlüğüne, Mimarlık Fakültesi dekanlığına ve Eğirdir Belediyesine teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 24/05/2023
Okunma Sayısı: 442