Dünya Mimarlık Haftası Etkinliklerle Son Buldu
Dünya Mimarlık haftası, Fakültemiz ve bağlı meslek odaları ortaklığı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğimizin birinci gününde Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alİ TÜRK’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Antalya Mimarlar Odası Temsilcisi Batuhan Efe ŞAHİN’in “BİENAL” konulu sunumu ile başladı. Sunumda bienal’in amacı, yapısı, önemi ve şehre olan katkısı üzerinde önemli paylaşımlarda bulundu.
Etkinliğin ikinci gününde fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin üniversite yaşamına uyum sağlamalarına destek olmak amacıyla “Kaynaşma Etkinliği” gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alİ TÜRK’ün konuşmasıyla başlayıp Mimarlar Odası Isparta İl Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Caner ATASEVEN ve Antalya Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Şehir Plancısı Funda YÖRÜK öğrencilerimize eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunmuştur. Etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler, tüm Akademik ve İdari kadro ile tanışırken Dekan Yardımcıları, bölüm başkanları ve İdari personeller kendilerini tanıtma imkânı bulmuştur. Bu program, öğrencilerimizin akademik yolculuklarına güçlü bir başlangıç yapmalarına katkı sunarken aynı zamanda fakültemiz ailesine katılmanın gururunu pekiştirmiştir.
Etkinliğin son gününde Mimar Mesut ARSLAN yürütücülüğünde “Mimarlıkta VR Uygulamaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek sanal gerçekliğin kullanım alanları, avantajları dezavantajları ve VR’ın sunmuş olduğu benzersiz tasarım ve sunum imkânlarına dikkat çekmiştir. VR ile tasarım sürecindeki iletişim ve karar alma sürecinin nasıl kolay bir hale gelebileceğini örneklerle açıklayarak öğrencilerimize bu fırsatı deneyimle imkânı sağlamıştır.
Öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan tüm katılımcılarımıza teşekkür belgesi takdim edilerek Dünya Mimarlık Haftası üç gün süren etkinliklerle tamamlanmıştır. Bu kapsamda emeği geçen paydaşlarımıza, tüm Akademik/ İdari personel ve öğrencilerimize katılımları için teşekkür ederiz.