Restorasyon Anabilim Dalı’na, XV. Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödülleri etkinliğinden “Proje Dalı Ödülü”

Burdur Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmet Birimince talep edilerek, üniversitemiz Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü aracılığı ile, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Dr. Seda ŞİMŞEK TOLACI, Arş. Gör. Ayşe Betül Gökarslan ve Arş. Gör. Duygu Köse tarafından hazırlanan ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kuru tarafından onaylanan Burdur Akşam Sanat Okulu (Burdur Kız Meslek Lisesi) Restorasyon Projesi, XV. Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödülleri etkinliği kapsamında önce sergilenmeye, seçili eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise “Proje Dalı Ödülü” ne layık bulunmuştur. Toplum ve kent belleği açısından büyük değere sahip olan bu yapının yeniden işlevlendirilerek kuruma ve halka kazandırılması, yeni biçim ve malzeme teknolojileri ile inşa edilen Türkiye Modern Mimarlığının koruma altına alınması konusunda önem taşımaktadır. Projenin uygulanması sürecinde ise Burdur Valiliği İl Özel İdaresi tarafından maliyetlerin hesaplanması devam etmektedir.

Yayın Tarihi: 10/09/2020