Mimarlık Bölümü

Mimarlık Bölümü; Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde 1995 –1996 eğitim öğretim yılında lisans eğitimine başlamıştır. 2002–2003 Eğitim-Öğretim yılında Mimarlık Anabilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimi başlamış ve halen devam etmektedir. 8 Mart 2012 tarihinde Mimarlık Bölümü Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinin ikiye ayrılması ve Mimarlık Fakültesinin kurulması ile Mimarlık Fakültesine aktarılmıştır. 

Bölümde; Bina Bilgisi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tarihi, Restorasyon alanında ve her alanın alt açılımında eğitim-öğretim ve araştırma yapılabilmektedir.

Mimarlık Bölümü vizyonu; ülke kültürü ve gerçekleri göz önünde bulundurarak, çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirebilecek bilgiye sahip, sorunlara toplum ve kamu yararını gözeten katılımcı yaklaşımla alternatif çözümler arayan, disiplinler arası çalışmaya yatkın, sorgulayan, analiz edebilen, optimal çözüm üreten, iletişim yeteneği gelişmiş, yeniliklerle kendisini geliştirebilen, uygulamaya yönelik sorumluluk alabilecek ve mesleki etiğe sahip tasarımcı yetiştirmektir.

Mimarlık Bölümü misyonu; mimarlık alanında, üstün nitelikli ve kendi alanında rekabete açık, başarılı mimar adayları yetiştirmek ve mezunlarını hem yurtiçi hem de yurtdışında en çok tercih edilenler arasında bir düzeye getirmek, sektöre uyumlu, araştırmacı, yaratıcı, tasarım ve analitik düşünce yeteneğine sahip, evrensel bilgi üretimine katkı sağlayan ve teknolojiyi kullanabilme yeteneğine sahip mimarlar yetiştirmektir.

Mimarlık Bölümü Ders Planı-Akts Kredileri'ne ulaşmak için tıklayınız.