25 Ağustos 2019 Pazar

Koruma Bilinci-Çocuk Workshop'u Gerçekleştirilmiştir

17 Temmuz 2019 Çarşamba 12:19 tarihinde eklendi | 144 defa okundu

Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğretim Üyelerinden Seda ŞİMŞEK TOLACI tarafından yürütülen “Koruma Bilinci ve Kaygısı” lisans dersi kapsamında, “çocuk-koruma” ana başlığında öğrencilerden oluşturulan 3-4 kişilik gruplar ile,14 haftalık ders programı sürecinde 17 adet proje/çalışması üretilmiştir. Çocuk yaş grubuna hitaben üretilen söz konusu proje ve çalışmaların somut çıktılarının deneyimlenebilmesi ve çocuklara somut olmayan kültürel mirasın onların ölçeğinden aktarılabilmesi hedefleri ile Mehmet Köse İlköğretim Okulunda ve 4. ve 5. Sınıflara 30 mayıs 2019 tarihinde “Koruma Bilinci- Çocuk Workshop gerçekleştirilmiştir.

Bu çalışmalar ve paralelinde geliştirilen 4 adet proje ile “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” na başvurulmuş, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik ve Eğitim alanlarında olmak üzere 3 adet derece hak edilmiştir.

19 Temmuz Cuma Günü Saat 10.00’da TRT Antalya Radyosu’ nca hazırlanan “Akdeniz’in Sesi” Programında kazanılan ödüller ve projelere ilişkin öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirilecektir.