26 Mayıs 2019 Pazar

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Sektörel Boyut Dersi

12 Nisan 2019 Cuma 12:48 tarihinde eklendi | 177 defa okundu

Prof. Dr. Mehmet TOPAY tarafından verilen “Peyzaj Mimarlığı Sektörel Boyutu” dersinde 11.04.2019 tarihinde, Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ümit KAÇAR, peyzaj projelerinin aplikasyonundan sorumlu Orman Endüstri Mühendisi Elçin ATEŞGÜL ve yeşil alanların bakım ve onarım işlerinden sorumluZiraat Mühendisi Ahmet SAYLAM 4.sınıf öğrencileriyle buluştu.

Park ve Bahçeler Müdürü Ümit KAÇAR, öncelikle ısparta’da bulunan mevcut açık yeşil alanlar hakkında bilgiler verdi. Peyzaj projelerinin uygulama aşamalarından ve uygulama esnasında karşılaşılan zorluklardan bahseden KAÇAR, özellikle çocuk oyun alanlarının projelendirilmesi, çocuk oyun alanlarında malzeme seçimi ve sulama projeleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. SAYLAM ve ATEŞGÜL’ün katkılarıyla, sınıf ortamına getirilen ekipmanlar, uygulanmış sulama projesi örnekleri ile sulama sistemlerinin detayları hakkında bilgi veren KAÇAR, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

S.D.Ü. HABER