25 Ağustos 2019 Pazar

Peyzaj Mimarlığında İklim Bilgisi Dersi Kapsamında Isparta Meteoroloji Müdürlüğü’ne Teknik Gezi Düzenlendi

12 Haziran 2019 Çarşamba 16:18 tarihinde eklendi | 193 defa okundu

Prof. Dr. Mehmet TOPAY tarafından yürütülen, Peyzaj Mimarlığında İklim Bilgisi dersi kapsamında Isparta Meteoroloji İstasyonu’na teknik gezi düzenlenmiştir.

Gezi kapsamında öncelikle standart sıcaklık, nem, güneş radyasyonu ve rüzgâr ölçer aletler kurum çalışanlarının anlatımıyla incelenmiştir. Daha sonra günümüzde verilerin elde edilmesinde kullanılan tam otomatik gözlem istasyonu incelenmiş ve işleyişi hakkında da öğrencilere bilgilendirme yapılmıştır.

Meteorolojik verilerin ölçülmesinde ve hava tahminlerinin oluşturulmasında önemli rol oynayan meteoroloji balonu ve balonla birlikte serbest atmosfere gönderilen rasat aletleri tanıtılmıştır. Türkiye’de yalnızca 9 istasyondan gönderildiği bildirilen bu balonun, saat 14.35’de gerçekleştirilen rutin gönderim işleminin de gözlenmesi fırsatı doğmuştur.