19 Temmuz 2019 Cuma

Peyzaj Mimarlığında Sektörel Boyut Buluşmaları-3 Etkinliği Gerçekleştirildi

24 Nisan 2019 Çarşamba 09:47 tarihinde eklendi | 284 defa okundu

Peyzaj Mimarlığında Sektörel Boyut Buluşmaları Konferans Dizisi Etkinliğinin üçüncüsü, Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferans, Biyolojik gölet sektöründe faaliyet gösteren Bioart A.Ş. Teknik Koordinatörü Peyzaj Mimarı Ekrem BULUT ve Yüksek Çevre Mühendisi Esra ÇİÇEK tarafından gerçekleştirildi.

Peyzaj Mimarlığı bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldıkları konferansta ilk olarak Çevre Mühendisi Esra ÇİÇEK, su kaynaklarının korunması temelinde suyun önemine vurgu yaparak gölet ve havuzların arıtma sistemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Biyolojik gölet ve havuzları; herhangi bir kimyasal maddeye gerek kalmadan suyun ortamdaki bakteriler aracılığıyla temizlendiği ekolojik oluşumlar olarak tanımlayan ÇİÇEK, biyolojik göletlerin işleyiş mantığı, avantaj ve dezavantajları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Peyzaj Mimarı Ekrem BULUT ise doğanın prensiplerine göre işleyen, kimyasal madde kullanılmadan arıtılan biyolojik gölet sistemleri hakkında teknik bilgiler aktardı. Projelerin hazırlanması sürecinde değerlendirilmesi gereken kriterleri sıralayarak konuşmasına başlayan BULUT, biyolojik göletlerin çalışma prensibi, tasarımı, kullanılan yapı malzemeleri, inşası ve bakım süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Son olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklarımıza, etkinlik sonunda değerli katkılarından dolayı Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Candan KUŞ ŞAHİN ve Dr. Öğretim Üyesi Şirin DÖNMEZ tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.