Kalite Çalışmaları

Fakülte Vizyonu 

Fakülte vizyonu 3 eksen boyutunda belirlenmiştir; 

Eksen 1; Kurumsallaşma, Eksen 2; Kalite ve Verim, Eksen 3; Kamu Hizmet ve Katkılar Sağlama.

Fakülte Misyonu 

Bölümler içinde sağlıklı iletişim kurma, mutlu ve huzurlu bir ortam oluşturmak,
Yatay ve dikey süreçlerde katılımcılığı sağlamak,
Mevzuat çerçevesinde akademik ve idari personele verilen her türlü görev ve sorumlulukların yerine getirilmesini sağlamak,
Öğrenci merkezli eğitim ve öğretimi sağlamak ve geliştirmek,
Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri en üst düzeye çıkarmak,
Sosyal sorumluluk ve kamusal yarar sağlamaya yönelik faaliyetlere öncelik vermek,
Akademik ve idari personelin nitelik ve niceliğini en üst seviyeye çıkarmak,
Akademisyenleri ve öğrencileri ulusal ve uluslararası rekabete hazır hale getirmek,
Bulunduğu kente, yöreye ve bölgeye bilimsel, teknik ve mesleki nitelikte çok yönlü hizmet ve katkıda bulunmak (bilgi üretmek ve paylaşmak, proje yapmak, Danışmanlık hizmeti vermek vb.)
Bilimsel yayın ve etkinlikleri en uygun düzeye ulaştırmak
Uluslararası ve Ulusal (TÜBİTAK, BAKA, Kalkınma Bakanlığı vb.) ve ortak bilimsel projeler üretmek ve uygulamak,
Uluslararası ve Ulusal bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek,

SDÜ Kalite Güvence Sistemi Yönergesi için tıklayınız.

SDÜ Uzaktan Öğretime Yönelik Öneri Rehberi için tıklayınız. 

SDÜ Kariyer Temsilcisi Yönergesi için tıklayınız. 

Diğer Yönerge, Usul ve Esaslar için tıklayınız.

 

Fakülte Kalite Komisyonu
Komisyon Başkanı Doç. Dr. Seda ŞİMŞEK (Dekan Yardımcısı)
Komisyon Üyesi Prof. Dr. Ali TÜRK (Dekan)
Komisyon Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Buket ÇAPALI
Komisyon Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra SÜMER HAYDARASLAN
Komisyon Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gizem DİNÇ
Komisyon Üyesi Arş. Gör. Ebru ALA
Komisyon Üyesi Arş. Gör. Büşra KUTLU
Komisyon Üyesi Arş. Gör. Halil İbrahim ÇELİK
Birim Sekreteri Fakülte Sekreteri Gülsevin YİĞİT
İdari Personel Temsilcisi Oğuzhan Kürşat UÇAR
Öğrenci Temsilcisi Seher KILINÇARSLAN
Dekan Prof. Dr. Ali TÜRK
AR-GE'den Sorumlu Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seda ŞİMŞEK
Komisyon Üyesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kübra SÜMER HAYDARASLAN

 

Fakülte Paydaşları
ADI SOYADI KURUMU GÖREVİ GÖREV SÜRESİ BİTİŞ TARİHİ
Recep İlker GÖK Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı 29.04.2026
Elif DİLMEÇ

Isparta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü

Şehir Plancısı 29.04.2026
Muazzez ÖZTÜRK

Isparta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü

Şehir Plancısı 29.04.2026
Elvan EROL

Isparta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü

Mimar 29.04.2026
Caner ATASEVEN

Mimarlar Odası Isparta İl Temsilciliği

Isparta İl Temsilcisi / Mimar

29.04.2026
Prof. Dr. M. Rafet KISTIR Şehir Plancıları Odası Isparta İl Temsilciliği Isparta İl Temsilcisi / Mimar 29.04.2026
Esra ERDİNÇ

Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

Şehir ve Bölge Plancısı 29.04.2026
Gamze AKYOL Gamze AKYOL Mimarlık Ofisi Firma Sahibi / Mimar

29.04.2026

Birim Danışma Kurulumuz 29.04.2024 tarihli ve 589/04 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile oluşturulmuştur.

Birim Eğitim Öğretim Öz Değerlendirme Raporu için tıklayınız.
Mimarlık Bölümü Eğitim Öğretim Öz Değerlendirme Raporu için tıklayınız.
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Eğitim Öğretim Öz Değerlendirme Raporu için tıklayınız.
Peyzaj Mimarlığı Bölümü Eğitim Öğretim Öz Değerlendirme Raporu için tıklayınız.
S. No Öneri Birimi/Kaynak Öneri Tarihi Öneri/Gerekçe İyileştirme İyileştirme Tarihi
10 Doç. Dr. Seda ŞİMŞEK 2024 Birim kalite çalışmalarıyla ilgili yazışmaların ve işlemlerin takibi için Fakültemiz bünyesinde Kalite Birimi’nin kurulması önerilmektedir.

Kalite çalışmalarıyla ilgili yazışmaların ve işlemlerin takip edilmesi için Kalite Ofisi’nin kurulması ve Oğuzhan Kürşat UÇAR’ın görevlendirilmesi kalite süreçlerinin düzenli ve hızlı şekilde ilerlemesine olumlu katkılar sağlamıştır.

(Kanıt Linki)

2024
9 Fak. Sek. Gülsevin YİĞİT 2024 Kantinden gelen yemek kokularının ve gürültülerin öğrencilerimizi ve personelimizi rahatsız etmemesi için kantin ve derslikler arasının kapatılması önerilmektedir.

Öğrencilerimizin ve personelimizin kantinden gelen yemek kokuları ve gürültülerden duyduğu rahatsızlık giderilmiştir. Bu doğrultuda özellikle ramazan aylarında kantinden gelen yemek kokularının rahatsızlık oluşturması sorunu çözülmüştür. Öğrenci ve personelimizden konuyla ilgili olumlu dönüşler alınmaktadır.

(Kanıt Linki)

2024
8 Fak. Sek. Gülsevin YİĞİT 2023 Fakültemiz öğrencilerinin proje jürilerinde sınıfların önünde beklerken eşyalarını koyabilecekleri saklama alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda sınıflar arasındaki koridorlara kapaklı dolaplar yapılması önerilmektedir.

Öğrencilerimizin proje jürilerini beklerken eşyalarını koyabilecekleri dolapların bulunması, stresli ve uzun bekleme sürelerinde işlerini kolaylaştırmaktadır. Öğrencilerimizin dolapları yoğun şekilde kullandıkları gözlenmekte ve bu konuda onlardan olumlu geri dönüşler alınmaktadır.

(Kanıt Linki)

2023
7 Doç. Dr. İlker ERKAN 2023 Mimarlık, Şehir Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin proje çalışmalarının ve ders çıktılarının daha sağlıklı ve doğru şekilde sergilenmesini sağlamak için bir sergi alanının kurulması önerilmektedir.

Öğrenci projelerinin ve ders çıktılarının sergilenebilmesi için uygun bir alan oluşturulmuş olup, söz konusu alanın koşullarında gereken iyileştirmeler yapılmıştır. Sergi alanı kısa sürede kullanılmaya başlamış ve öğrencilerimizden olumlu geri dönüşler alınmıştır.

(Kanıt Linki)

2023
6 Doç. Dr. Seda ŞİMŞEK 2023 Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin projelerinden artan malzemeler ile kullanmadıkları diğer malzemelerin fakülte içinde paylaşımının sağlanması ve atık malzemelerin değerlendirilmesi için bir atölye oluşturulması önerilmektedir.

Öğrencilerimizin atık malzemeleri değerlendirebilmeleri ve fazla malzemelerini paylaşmaları için bir geri dönüşüm atölyesi kurulmuş olup, söz konusu alanın koşullarında gereken iyileştirmeler yapılmıştır. Atık malzemelerin değerlendirilmesiyle hem tasarrufun hem de paylaşımın artmasını sağlayan geri dönüşüm atölyesi, Fakültemizdeki önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

(Kanıt Linki)

2023
5 Fak. Sek. Belgin ÇEKİN 2022 Engelli öğrenci, personel ve misafirlerimiz için uygun fiziki koşulların sağlanarak Fakültemizin engelsiz yaşam alanına dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Erişilebilirlik Belgesinin alınması için gerekli çalışmaların yapılması önerilmektedir.

Fakültemizin fiziki koşullarında yapılan iyileştirmelerin sonucu olarak Isparta Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından 03.11.2022 tarihinde Fakültemize "Erişilebilirlik Belgesi" verilmiştir.

(Kanıt Linki)

2022
4 Birim Danışma Kurulu 2022 Birim Danışma Kurulumuzun önerileri doğrultusunda stajlarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması önerilmektedir.

Birim Danışma Kurulumuzun önerileri doğrultusunda staj iş akış şemamız yeniden düzenlenmiştir.

(Kanıt Linki)

 
3

Dr. Öğr. Üyesi Seda ŞİMŞEK TOLACI

 

Fak. Sek. Belgin ÇEKİN

2021 Mimarlık, Şehir Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin proje çalışmalarının daha sağlıklı ve doğru şekilde sergilenmesini sağlamak için ayaklı panoların yapılması önerilmektedir.

Öğrenci projelerinin sergilenmesi için katlanabilir, portatif ve ergonomik panolar yapılması süreci tamamlanmış olup, beklenen memnuniyet ve faydanın sağlandığı gözlenmiştir.

(Kanıt Linki)

2021
2

Doç. Dr. İlker ERKAN

2021 Fakültemiz bünyesinde bulunan ekipmanların öğrencilerin kullanımına sunulabileceği bir laboratuvarın oluşturulması önerilmektedir.

Mimarlık fakültesi bünyesinde açılan laboratuvar neticesinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri laboratuvarda bulunan tüm cihazları hem eğitimlerinde hem de bilimsel çalışmalarında kullanmışlardır. Yapılan çalışmalar sonucunda projeler hayata geçirilmiş ve makaleler uluslararası dergilerde yayınlanmıştlr. Lisans öğrencilerinin mimari eğitimlerinde pozitif yönde gelişim gözlemlenmiştir.

(Kanıt Linki)

2021
1

Dr. Öğr. Üyesi Seda ŞİMŞEK TOLACI

2021 Yapılan ilk idari personel toplantısında personelin Kalite Kültüründen uzak olduğunun tespit edilmiş olması ve uygulamalı olan fakülte eğitim öğretiminden hiç yararlandırılmamış olmaları sebebiyle idari personelin sürece dahil edilmesi önerilmektedir.

Toplantılar ve etkinliklerin sonucunda, idari personele Kalite Güvence sistemi içerisindeki önemli rolleri ve farkında olmadan sağladıkları katkı aktarılmıştır. Aynı kapsamda gelişim gösterebilmek için düşünme denemeleri yapılmıştır. Kaliteye Geliştirme Sürecine ne gibi katkılar sağlayarak daha aktif bir yol izleyecekleri aktarılmış, beklentiler ve hedefler belirtilmiştir. Bir sonraki toplantıda çalışmaların takibi yapılmaktadır. Tüm yazışma ve gerçekleştirme sürecine dahil oldukları etkinliklerde, sonuç ürünleri, kıymetli birer katılımcı olarak takip etmeleri, yıllarca aynı binada olup teğet geçtikleri üretimlerle tanışma, kültürel bir etkinliğe dahil olma, sanatla iç içe olmaları için fırsatlar sağlanmış ve sağlanmaktadır.
Toplantılar bireysel etkileşimi kuvvetlendirmiş, sorunların konuşulması, çözüme ulaşması ve motivasyonun sağlanmasında yardımcı olmuştur. 

(Kanıt Linki)

2021

 

 

Tanımlı Süreçler

Fakülte İşleyişi İle İlgili Süreçler